Skål i godt øl !

Kontakt KornBryg

  Om KornBryg
KornBryg er et eksperimenterende håndbryggeri, hvor der satses på fremstilling af kvalitetsøl.
Efterhånden har jeg fået indrettet et værelse i forbindelse med vores bryggers, så køkkenet ikke længere er optaget under brygning. En brygning tager omkring 6 timer, og i det tidsrum er det rart at køkkenet også kan bruges til madlavning.

Vi bor i Strandby - en hyggelig havneby lidt nord for Frederikshavn.Vi har ingen intention om at brygge kassevis af godt pilsnerøl til den "Tørstige murer". Det klarer Carlsberg og de andre store bryggerier ganske udmærket.

Vi satser på øl, der giver en anderledes duft- og smagsoplevelse. Det udelukker selvfølgelig ikke, at vi af og til brygger en "bælleøl" til brug i haven, når sommervarmen holder sit indtog i Danmark.

Heldigvis nyder husets frue også gerne en velsmagende håndbrygget øl. Også duften af malt og humle, som fylder hele huset når der brygges, er tålelig for hende.

Maltresterne fra brygningen spredes ud i haven og kultiveres ned i jorden. Det giver en mærkbar jordforbedring i de bede, som behandles på denne måde, så det er en lille sidegevinst for planter og fugle.

Inspirationen til mit første forsøg med ølbrygning, blev vakt af en avisartikel om de mange nystartede mikro-bryggerier og foreningen Danske Ølentusiaster.

Efter lidt søgen på Nettet og i nogle biblioteksbøger, følte jeg mig klar til at gøre forsøget. En del hengemt vinbryggeudstyr blev hentet ned fra loftet og husets suppegryde fik en ny anvendelse.

En pakke fra Brygladen indeholdt ingredienserne til "Min første Ale" (Ekstrakt metode) Alen smagte egentlig ganske udmærket, men det blev hurtigt klart, at for at kunne lave sin egen ølstil, så må man starte fra bunden med god malt.

Siden "Min første Ale" (oktober 2005) har jeg brygget efter All- Grain metoden.

Om tilblivelsen af denne hjemmeside(2006) kan jeg kort fortælle:

Jeg havde ingen eller meget lidt viden om HTML, CSS og andre finurligheder udi kunsten, at programmere hjemmesider. Derfor kunne denne hjemmeside uden tvivl laves meget flottere og smartere, men jeg vil hellere bruge tiden på at brygge øl, end sidde i timevis bag computeren og skrive kode. Programmet Stone's WebWriter har været en stor hjælp, og kan anbefales til andre "kodefumlere".

Til opdatering og redesign bruger jeg i 2020 ATOM webeditor, da Stones webwriter ikke mere er tilgængelig.

 


Humlekogler


Tyske humleranker


Fynske humleranker