Skål i godt øl !

Kontakt KornBryg

  Opskrifter


Følgende opskrifter er afprøvet og er brygget flere gange. Der er brugt få ingredienser, og det er tanken, at andre vil forbedre opskrifterne og sætte deres eget præg. Gæringstider er vejledende og er afhængig af temperatur og gærtype.
En kølepause ved 80 gr. giver en kraftigere humlesmag
Fælles for alle opskrifter er, at det lønner sig at lade øllet hvile køligt en uge før flaskning. Det giver en mere klar og lækker øl.


Tjekkisk pilsner 25 liter:
5000 g pilsnermalt.
Mæskning: 65 gr. i 60 min. - 75 gr. i 10 min.
PH justering ved kalkholdigt vand.
Saaz humle 3,8% 60 g. i 60 min. - 20 g. i 15 min. - 20 g. i 1 min.
evt. 5 gram klarurt de sidste 15 min. af urtkogning.
Gær, saflager S-23
Gærer ved 10-12 gr. i 2 uger. Hæv temperatur til 18 gr. de sidste par dage af gæringen. Omstikkes og køles til 0,5 gr. i en uge for klaring.
Velegnet til fustager, men kan også karboneres med 160 g. sukker og flaskes.
Ved flaskning stilles flaskerne lunt i et par uger. En dejlig sommerøl.

India Pale Ale 25 liter:
4500 g. pilsnermalt, 2000 g. Munichmalt, 400 g. hvedemalt.
Mæskning: 66 gr. i 60 min - 75 gr. i 10 min.
Chinook humle 12,8%, 40 g. i 60 min.
East Kent Golding 4,4% 50 g. i 15 min.
East Kent Golding 4,4% 50 g i 1 min.
Evt. 8 gram klar urt tilsættes de sidste 15 min af urtkogning.
Gær, safale S-04
Gærer ved 20 gr. i 1-2 uger. Omstikkes og stilles køligt og bundfælder i en uge.
Karboneres med 150 g. sukker og flaskes.
Ved flaskning stilles flaskerne lunt i et par uger. En kraftig øl der smager fantastisk.


Strandby Julelager 25 liter:
3000 g. pilsnermalt, 3000 g. Munichmalt, 300 g. hvedemalt
Mæskning: 67 gr. i 60 min - 75 gr. i 10 min.
PH justering ved kalkholdigt vand.
Chinook humle 12,8%, 30 g. i 60 min.
Saaz humle 3,8%, 50 g. i 15 min.
Saaz humle 3,8%, 50 g. i 1 min.
Evt. 8 gram klar urt de sidste 15 min af urtkogning.
Gær, 2042 Danish Lager
Gærer ved 10-12 gr. i 2 uger. Hæv temperatur til 18 gr. de sidste par dage af gæringen. Omstikkes og køles til 0,5 gr. i en uge.
Velegnet til fustager, men kan også karboneres med 160 g. sukker og flaskes.
Ved flaskning stilles flaskerne lunt i et par uger. En super skøn mørk lagerøl.





 


Humlekogler


Tyske humleranker


Fynske humleranker